De buitenlander & de zusjes

Ik weet het, het is absurd. Onze 2 auto’s zijn officieel geregistreerd in Zweden en hebben nu een Zweedse nummerplaat, en ik mis onze Belgische versies. Vraag mij niet waarom, maar zolang ik hier kon rondrijden als ‘buitenlander’ leek alles nog… tijdelijk? Niet echt? Makkelijk omkeerbaar? En dat vond ik best. Nu, ineens, door dat klein stukje administratie dat niks uitmaakt, is alles precies ECHT. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben blij met ons leven hier, maar een deel van mijn leven speelt zich nog steeds af in België, toch in mijn hoofd, en dat is nu ineens een stuk verder weg.

Uit meer praktische overwegingen vond ik die Belgische nummerplaten ook wel handig want stel nu – puur hypothetisch uiteraard! – dat ik per ongeluk op het voetpad rij  ipv op de rijweg, dan kijkt iedereen niet zó raar op als ze zien dat het een Belg is. Stél. In het echt zou zoiets mij nooit overkomen natuurlijk, nee. Nee!

Mix & match

Iets anders dan – de zusjes! Voor we gingen verhuizen zeiden we vaak tegen elkaar dat waar we ook terecht zouden komen, Lina en Maja tenminste altijd elkaar zouden hebben. En hoewel ze allebei best wat speelkameraadjes hebben hier, zijn zij samen toch nog steeds het sterkste duo. Wij hebben er – letterlijk – geen kind aan. Uren en uren en uren spelen ze samen. Ik luisterde onlangs naar een podcast over tweede kinderen en daar kwamen heel wat verhalen in aan bod over rivaliteit, jaloezie, ruzies en scheve verhoudingen tussen jonge broertjes en zusjes, en ik herkende er nauwelijks iets van. Akkoord, we horen hier af en toe wel eens de klassieke ‘dat is niet eerlijk’, maar voor de rest kussen wij onze pollekes dat die twee elkaar zo kunnen entertainen.

Facetimen met nichtje Lucia en over Zwitserse/Zweedse grenzen heen samen met de Playmobil spelen
Gelukkig waren de onderbroeken in dit geval proper. Ik zou kunnen beweren dat dat altijd zo is maar liegen mag niet.
Lang geleden maar er viel deze week nog eens een beetje sneeuw!
Ik zou het wel tof vinden moesten stewardessen er in het echt zo bijlopen.
Jawel, Maja kan dat, op een foto staan zonder scheel te kijken en/of haar tong uit te steken, alleen niet elke dag.

O ja, op het jobfront beweegt er het één en het ander – binnenkort meer daarover. Nu eerst nog even genieten van zon, sneeuw(tje) en ijs!

Schoolbergje
Terug kort haar, net nu het weer kouder is. Timing is everything.

7 Antwoorden op “De buitenlander & de zusjes”

 1. Zou het je echt nooit… nooit overkomen??? Het lijkt me alsof je het toch al een aantal keren uitgetest hebt 🙂

  Je leven zal toch altijd een beetje België zijn 🙂 Een thuis waar je altijd naartoe kan komen. Ik hoorde van Karen dat je binnenkort weer even hier de straten onveilig komt maken 🙂 Ik zou zeggen geniet ervan!

  Fijn te lezen dat het jullie goed gaat en dat de meisjes gelukkig zijn. Misschien moet ik die van mij eens op leerschool brengen bij die van jou. Hier spelen ze ook leuk samen maar er wordt ook zeeeeer veeeel gekibbeld en ruzie gemaakt.

  Leuke foto’s van de meisjes. Ze zien er prachtig uit in hun outfit 🙂

  Groetjes uit Vilvoorde x

 2. Je hebt die nummerplaten toch niet weggesmeten? Ik snap je… je auto ziet er ook totaal anders uit met een vreemde plaat … vooral die VW 🚌 stond verzekers mooi met old school rood en wit … kop op (autofreaks onder mekaar 😊)

 3. Schitterend, Helga! Altijd leuk jullie verhaaltjes te lezen. Zo blijven jullie ver weg, maar toch dichtbij 😉! Doe dus maar ijverig verder! Wij lezen het met heel veel plezier 👍

 4. Zo fijn om te lezen dat de zusjes zo met elkaar omgaan. Ik had niet echt verwacht dat het ruziemakers waren maar je weet maar nooit wat Zweden met je doet. Ik denk nu spontaan aan Lillehammer 😜
  Zo benieuwd naar al die ervaringen en verhalen.
  Morgen spelen de kindjes van Oppem allen in cc Muze : de jaarlijkse toneeltjes. Ga kijken maar weet niet of dat een goed idee is😩
  Groetjes ! Meestie

 5. Zalig, Helga ! Wij missen jou ook hoor maar we weten dat je daar goed zit. Live, love, laugh ! Meer moet dat niet zijn. Groetjes, Katty

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.