Mirakel

(Geschreven 3 weken na de verhuis)

Een wonder is geschied, en dan nog wel geruisloos.

Ik heb zonder al te veel moeite op 3 weken tijd in Zweden mijn hele slaap-en leefritme een dik uur verlegd. Ik, die in België met geen stokken in en ’s morgens nog veel moeilijker uit bed te jagen was! Zelfs in het weekend word ik nu wakker om 7.30u, zotjes. Misschien nog wat vroeg om van een mirakel te spreken, maar serieus, ik verbaas mezelf. 

Ik vermoed dat de duisternis er voor iets tussen zit,  want het voelt alsof de avond hier deze tijd van het jaar al begint om 16u. En natuurlijk ‘helpt’ het ook dat ik ’s avonds nog geen activiteiten heb – geen sport, geen cafébezoekjes, geen restaurant (geen vrienden ( 🙁 😉 ).

Maar vraag het mij binnen enkele maanden gerust nog eens, als we de kinderen hebben gedrild om zelf op te staan en alleen naar school te fietsen (ik leef op hoop).

(Update vandaag)

Lap. Te vroeg victorie gekraaid. Mijn oude ritme begint zich al weer een beetje te manifesteren. Opstaan gaat al veel minder vlot (en dacht ik nu écht dat ik 7.30u in het weekend ging kunnen volhouden?! Naïef schaap). Ik moet mezelf trouwens dwingen om niet in winterslaapmodus te gaan (oooh heerlijk!!). De voorbije weken waren grijs, nat, en heb ik al gezegd dat het grijs was? Weinig uitnodigend. Bij elk streepje zon sprong ik de deur uit om daglicht te tanken. Gelukkig hadden we ook enkele zonovergoten, koude dagen met sneeuw, en was het zalig wandelen in het bos. Het voordeel van (nog) niet te werken: ik kan midden op de dag naar buiten. Dat is nodig, want rond 15.30u is het donker nu, bizar!  

Voorlopig blijf ik dus relatief actief, ook al doen zetel + dekentje + Netflix heel hard hun best om me te verleiden 😊 .

Trouwens, nog een oude bekende heeft zijn opwachting gemaakt, ttz: ik speel terug voetbal, tof tof! Tussen allemaal blonde reuzen, of toch een heel deel.  Én ik ga ‘testen’ bij een floorballploeg in de buurt, al moet ik dat misschien eerst eens met Daniel overleggen 😉

(Terwijl ik dit zat te typen is het beginnen sneeuwen en ineens, uit het niets, ligt er een mooie laag, leuk voor morgen! 😎 )

bij de minste sneeuw worden de slee en helmen uitgehaald op school
What goes down must come up, of zoiets
Nichtjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.